Сьогодні Дата   

Виробництво

Вина підприємства Вина Запоріжжя виробляють з винограду виростає в районі Причорноморської низовини на позначці 100 м над рівнем моря в Миколаївській і Херсонській областях. Для приготування вина використовують виноград таких сортів як Цитронний Магарача, Рислінг, Шардоне, Каберне, Сапераві, Одеський чорний.

Добірний виноград збирають на полях вручну, щоб не пошкодити його структуру, укладають його в ящики і в спеціальних машинах-рефрижераторах з контрольованою температурою повітря доставляють на завод. Перед переробкою виноград ще раз перебирають на спеціальному сортувальному столі.

Підприємство Вина Запоріжжя для виробництва вина використовує тільки італійське обладнання виготовлене з нержавіючої сталі і застосовує класичні схеми виробництва для білих і червоних вин. Після сортувального столу, виноград потрапляє в дробарку-гребневідділювач, де видаляються гребені винограду і дробиться виноград, потім мезга (подрібнений виноград) направляється на пресування в класичний кошикові прес.

Після пресування сусло (сік), вихід якого з 10 кг винограду становить 5,3 л., Направляється на відстоювання для того, щоб воно краще освітлити і потім на бродіння. Для бродіння використовуються спеціальні французькі дріжджі компанії Лаффорт, які дозволяють виділити з винограду його сортові особливості, ароматичний і смаковий комплекси.

Бродіння в білих винах відбувається при температурі 18-24 С, в червоних 20-30 С. Після бродіння вина знімаються з грубого дріжджового осаду, провітрюються і переливаються в іншу ємність для подальшого дозрівання. Обробку вина проходять мінімальну, для того щоб прибрати колоїдні, білкові і фенольні сполуки, які можуть дати осад і помутніння, використовують бентоніт італійського виробництва, компанії Енартіс. Кожну стадію виробництва строго контролює заводська сертифікована лабораторія. Після всіх процесів дозрівання, зберігання, фільтрації вина готові до реалізації після 1-го січня наступного за врожаєм року.

sertifikat.jpg